minox-a-iiis

Minox a iiis

De minox A/III’s camera is te zien in On Her Majesty’s Sectret Service

Meer informatie

De Minox A/ III’s camera wordt gebruikt door George Lazenby in de film On Her Majesty’s Secret Service (1969). Terwijl hij Blofeld’s kamer boven Piz Gloria vernietigd, maakt hij foto’s van de locaties van de vrouwen die worden verzonden door Blofeld als biologische strijdmiddelen.
Bond houdt de camera ondersteboven terwijl hij de foto’s maakt. Dat zou niet erg moeten zijn, maar hij drukt niet op de knop om foto’s te maken. Het verschuiven van de camera, wat hij doet, is niet bedoeld om foto’s mee te maken.
In de film zien we ook de foto door de zoeker. De rechthoek lijkt op de echte versie, hoewel het wit zou moeten zien, niet blauw. De foto die bond ziet is groen. De camera heeft een groene filter die verschoven kan worden voor de lens, maar het zou niet zichtbaar moeten zijn. De filter gaat alleen voor de lens, niet de zoeker. Het model dat gebruikt werd in deze film is een van de laatste modellen die ooit zijn gemaakt. De productie van A/IIIs stopte in hetzelfde jaar dat de film uit kwam.